Resultaten

Het eerste project van de Stichting was Mariamma's Children Home in Mammalapuram in de deelstaat Tamil Nadu Zuid India. In de 5 jaar dat er hulp is geboden, is het kinderhuis vergroot en verbeterd. Dankzij onze sponsors is de etage uitgebreid en is er een complete etage bovenop gebouwd.  Er zijn verschillende nieuwe toiletten gerealiseerd en de keuken is uitgebreid. In situatie was in 2007 zodanig dat directe hulp niet meer noodzakelijk was. De stichting heeft vervolgens nog enkele jaren 2 studenten m.b.t. hun studie financieel ondersteunt.
 
Sinds 2007 ondersteunt de stichting Mariamma het Social Service Centre en Willies Integrated Schools in Vandalur.  Onze stichting werd daarbij geholpen door veel  donateurs, sponsors en goede doelen organisaties ( zie doneren).

Dankzij deze financiële steun hebben alle onderdelen van de organisatie in India een flinke ontwikkeling en groei  doorgemaakt. In drie fasen is de accommodatie stevig verbouwd, waardoor het aantal cliënten en studenten is toegenomen . Ook het aantal stafleden en leraren is uitgebreid. En onze vrijwilligsters hebben nieuwe takken opgericht ( fysiotherapie en creatieve therapie) stevige kwaliteitsimpulsen gegeven. Hieronder gaan we in het kort in op de ontwikkelingen per onderdeel.

Fysiotherapie Unit

Deze unit is op- en ingericht door Noortje Buurma. Zij heeft in 2008 gedurende 3 maanden als vrijwilligster gewerkt in SSC. Haar werkzaamheden zijn overgenomen door een Indiase fysiotherapeut die wordt betaald door onze stichting. 27 gehandicapte kinderen krijgen regelmatig behandelingen en begeleiding.

Creatieve Therapie Unit

Ook deze unit is opgericht en ingericht door een vrijwilligster: Arlette Reijnen. Creatieve therapie is in India onbekend. Daarom heeft Arlette ook veel workshops gegeven.  De staf was en is erg onder de indruk wat deze therapie met kinderen kan doen. 43 gehandicapte kinderen profiteren van de methodiek. In 2009 hebben Judith Köpp en Arma Vroon de accommodatie en de methodiek verder verbeterd.


DONEREN

Onder het motto 'elke euro komt 100% in India terecht' heeft de Stichting Mariamma in de afgelopen tien jaar meer dan 300.000 euro in India kunnen besteden. Ga naar de pagina doneren om te kijken hoe u de stichting Mariamma kunt steunen.

      


Waar zijn wij actief?

Stichting Mariamma zet zich in in de regio Tamil-Nadu in India. Wij zijn van mening dat elke gedoneerde euro in deze regio per definitie goed besteed kan worden. Lees meer over de stichting Mariamma en aan welke projecten wij werken.SPONSOREN


De onderstaande sponsoren hebben de Stichting Mariamma in de afgelopen jaren ondersteund.

Cordaid Nederland
Stichting Cura II
Stichting Elisabeth Strouven
Karnel Environmental, Bunnik
León Reinards Stichting
Stichting Klein Pompeï

Restaurant Witloof
Zuyd Hogeschool, Heerlen
Gemeente Nuth
Rotary kring Maastricht-Geuldal
Rotary Kring Maastricht-Oost

VZW Meertens, 's-Gravenvoeren
Milieugroep St. Pieter
Heerendispuut Xaviera,
M'tricht
Vodafone, Amsterdam
Stichting Jong Leren
Profcore,
Sittard
Provincie Noord-Brabant
Personeelsvereniging Provincie Brabant
Provincie Limburg
Personeelsvereniging Provincie Limburg
Weijenberg Communication
OBS De Perroen
OBS de Regenboog
BS Hulsberg/CAD
Kerk en wereld,
Sint Pieter
Stichting Humanistische Uitvaart, Roermond
Share4more, Den Haag
m*transfer vof, Maastricht
Stichting Winters van den Speulhof, Baarlo
Stichting Kannunik Salden
Vodafone, Maastricht
Bridgeclub De Burght
Stichting Pergamijn

Stichting Weeshuis der Doopsgezinden
Stichting Vooruit
Stichting Spaap, Utrecht
Maastrichts Mooiste
T.V. Lousberg,
Maastricht
Neurologie AZM, Maastricht
Stichting Kempenhaeghe, Oosterhout
Kerkbestuur Parochie Sint Pieter
Stichting Boeken voor Mensen